Onder de kop werkplaats vind je "autolijst". Dit is je complete autohistorielijst.

Indien je wilt zoeken in de autohistorielijst heb je bovenaan iedere kolom een wit vlak staan. Bij het vak 'kenteken' typ je hier bijvoorbeeld (een gedeelte van) het kenteken in waar je naar opzoek bent.

Wil je je historielijst sorteren op een bepaald onderwerp? Klik dan bovenin op een van de woorden. De lijst sorteert nu op het door jou aangeklikte onderwerp.

Knoppen

Nieuw

Met de knop nieuw kun je een auto toevoegen wanneer deze nog niet bekend is in je historielijst, bijvoorbeeld wanneer je geen factuur op kenteken gemaakt hebt voor de klant, maar wel informatie van de auto in je systeem wil hebben.

Bewerken

Met de knop bewerken kun je een geselecteerde auto bewerken.

Na het bewerken van de gegevens dien je op de knop [opslaan] te klikken.

Verwijderen

Met de knop verwijderen verwijder je een auto uit je historie.

• Optie 1: je wilt het kenteken volledig verwijderen
    • Als je het kenteken volledig uit de autohistorie wilt verwijderen, klik je in het menu op “Werkplaats”, vervolgens op “autolijst”. In de lijst zoek je het betreffende kenteken en klik je op de knop “verwijderen”.
  • Optie 2: Je weet wie de nieuwe eigenaar is en wilt het kenteken aan die nieuwe eigenaar koppelen:
    • Als je de historie wel wilt bewaren, maar niet meer gekoppeld aan de oude eigenaar, klik je in het menu op “Werkplaats”, vervolgens op “autolijst”. In de lijst zoek je het betreffende kenteken en klik je op de knop “bewerken”. Rechts naast de klantnaam staat een vergrootglas. Als je daar op klikt, kun je de nieuwe eigenaar opzoeken en na opslaan is de auto gekoppeld aan deze nieuwe eigenaar.
  • Optie 3: Je weet niet wie de nieuwe eigenaar is maar wilt de historie wel bewaren
    • Als je de historie wel wilt bewaren, maar je weet niet wie de nieuwe eigenaar is, klik je in het menu op “Werkplaats”, vervolgens op “autolijst”. In de lijst zoek je het betreffende kenteken en klik je op de knop “bewerken”. Rechts naast de klantnaam staat een vergrootglas. Als je daar op klikt, kun je de nieuwe eigenaar opzoeken. Hier zoek je “passant” op. Na opslaan is de auto niet meer gekoppeld aan een specifieke klant, maar kun je de gegevens van het kenteken nog wel terugvinden bij passanten.

Selectie

Hier kun je een selectie uitvoeren op verschillende gegevens die bij de voertuigen bekend staan. Vervolgens kun je deze selectie uitprinten of exporteren.

Totalen

Met de knop nieuw kun je een auto toevoegen wanneer deze nog niet bekend is in je historielijst, bijvoorbeeld wanneer je geen factuur op kenteken gemaakt hebt voor de klant, maar wel informatie van de auto in je systeem wil hebben.

Kostprijs

Hiermee bereken je de kilometer-kostprijs. Deze wordt berekend per jaar. Je kunt hiervoor eerst een selectie maken, zodat je een overzicht krijgt van de geselecteerde voertuigen.

Printen

Met de knop printen kun je je complete autolijst printen. Je kunt bij 'volgorde' ook nog aangeven hoe de lijst geprint moet worden.

Exporteren

Met de knop 'exporteren' kun je je volledige autolijst exporteren.

Archief

Alle voorheen verwijderde voertuigen bekijken.

...

Onder deze knop kun je de volgende functies uitvoeren:

• Voertuigen samenvoegen
    • Wil je twee voertuigen samenvoegen, zet dan het vinkje voor de te samenvoegen voertuigen aan. Na het aanvinken klik je rechts in je scherm op de drie puntjes en vervolgens op 'voertuigen samenvoegen'.
      Let op: alleen de objecten die aan het voertuig hangen die worden overgezet, er wordt verder geen informatie overgezet of samengevoegd.
  • Importeren
    • De knop om een bestand (voertuigenlijst) te importeren vind je onder de drie puntjes (rechts in je scherm).

Details

Alle informatie en historie van de auto kun je inzien door op de auto dubbel te klikken. Er opent dan een nieuw scherm. Hier heb je vervolgens alle gegevens van de auto bij de hand.

Knoppen

Opslaan

Alle ingevoerde gegevens worden bij het voertuig opgeslagen.

Printen

Autokaart: Print een kaart uit met informatie over dit voertuig. Het uiterlijk van deze kaart kan zelf aangepast worden bij de Printerinstellingen.

Fotofolder: Print een folder uit met (verkoop-) informatie over dit voertuig. Het uiterlijk van deze kaart kan zelf aangepast worden bij de Printerinstellingen.

Label: Je kunt een label van voertuigen uitprinten met een QR-code. Deze kun je bijvoorbeeld in het voertuig plakken om het voertuig snel te kunnen vinden.

Historie

Planning: De planningen (incl historie) die van dit voertuig bekend zijn.

Werkplaatshistorie: Alle factuurhistorie van dit voertuig (onafhankelijk van de klant).

DSR: Ophalen van Digital Service Record van de fabrikant.

Keuringen: Overzicht van de APK-keuringen die op dit voertuig gedaan zijn.

Facturen: Alle facturen van dit voertuig (onafhankelijk van klant).

Kilometerstanden: Alle geregistreerde kilometerstanden uit het verleden.

Uitleenacties: Eventuele uitleenacties uit het verleden op dit voertuig.

In- & Verkoophistorie: In- en verkoopgegevens van dit voertuig.

Advies

Voer een advies in voor het volgend bezoek van dit voertuig. Wanneer dit voertuig wordt geselecteerd bij het aanmaken van een planning of werkbon wordt dit advies automatisch weergegeven.

Banden

Bekijk de bekende banden bij dit voertuig. Deze kunnen wel of niet in opslag staan.

Extra info

Memo historie: Een tekstvak voor interne informatie.

Memo voorraad: Een tekstvak voor verkoopinformatie. Deze info komt ook op de fotofolder.

Kenmerken: Hier kun je diverse kenmerken (met vaste voorkeuzes) kwijt bij het voertuig. Deze kun je aanmaken bij de Instellingen > Voorkeuzes.

Document

Je kunt documenten opslaan bij de voertuigen en deze eenvoudig terugvinden. Ook opslagen documenten bij werkbonnen en facturen van dit voertuig kun je hierin terugvinden.

Ga naar

Ga, met deze voertuig, snel naar een andere functie in het programma.

Velden

Onderhoudsintervallen

Hier kun je invoeren wat de onderhoudsintervallen zijn voor dit voertuig. De 'volgende datum' wordt ook automatisch aan de agenda toegevoegd. Je kunt deze ook aanvinken na het maken van een factuur/werkbon, zodat dit automatisch doorgetelt wordt.

Eigenaar

Als bij de klantinvoer de klant is ingesteld Leasebedrijf, dan kunnen behalve de eigenaar, ook de leassee en de berijder worden ingesteld.