Benodigde module: Planning

Indien je onze module planning gebruikt vind je in de keuzebalk bovenin je scherm "planning".

Wanneer je de planning opent zie je standaard de verticale planning, de 'kaartenbak'. De planning begint met de dag van vandaag.

Een nieuw planningsitem toevoegen

Een nieuw item in de planning voeg je toe door op de gewenste dag in een leeg stuk van de planning dubbel te klikken of linksboven de knop "nieuw" te gebruiken.

AutomaaT GO vraagt vervolgens voor welke klant je de planning wilt aanmaken. Wil je geen klant kiezen, dan klik je in het klantkiezen-scherm op "sluiten".

Vervolgens opent het inplanningsscherm. Hier kun je allerlei velden invullen, de planning aan een werknemer koppelen, de verwachtte tijdsduur invoeren bij "duur", een uitleenauto koppelen aan deze planning, gelijk al artikelen toevoegen via een koppeling met je grossier en direct ook een werkbon aan laten maken. Voor het aanmaken van de werkplaatsbon zet je het vinkje "maak werkbon" aan, onderin het planningsscherm.

Wanneer je bovenin op "opslaan" klikt, zie je je zojuist aangemaakte planning op het planbord er bij komen.

Een nieuwe planningssoort toevoegen

Wil je een nieuwe planningssoort toevoegen, bijvoorbeeld "banden vervangen", klik dan links onderin je scherm op het tandwieltje en vervolgens op "instellingen". Kies hierna voor 'agenda en planning' en open het tabblad "plansoorten". Hier kun je met de knop "toevoegen" een nieuwe plansoort aanmaken.

Kaders en kleuren in planning

• Blauwe rand rond het planningsitem: Werkbon is aangemaakt
  • Gele rand rond het planningsitem: Er zijn uren op deze werkplaatsbon geklokt
  • Rode rand rond het planningsitem: De werkbon is klaar, maar nog niet gefactureerd.
  • Zwarte rand en kruis rond en door het planningsitem: De werkbon is klaar/gefactureerd

Planning op je mobiele telefoon/agenda

Je kunt de planning ook toevoegen aan de agenda-app op bijvoorbeeld je mobiele telefoon. Hiervoor ga je naar de Instellingen > Agenda & Planning. Onderop die pagina vind je de url naar je agenda. Als je die opent op je telefoon dan zal de applicatie automatisch vragen of je de agenda wilt importeren.