Onder de kop werkplaats vind je "autolijst". Dit is je complete autohistorielijst.

Indien je wilt zoeken in de autohistorielijst heb je bovenaan iedere kolom een wit vlak staan. Bij het vak 'kenteken' typ je hier bijvoorbeeld (een gedeelte van) het kenteken in waar je naar opzoek bent.

Knoppen

Nieuw

Met de knop nieuw kun je een auto toevoegen wanneer deze nog niet bekend is in je historielijst, bijvoorbeeld wanneer je geen factuur op kenteken gemaakt hebt voor de klant, maar wel informatie van de auto in je systeem wil hebben.

Bewerken

Met de knop bewerken kun je een geselecteerde auto bewerken.

Na het bewerken van de gegevens dien je op de knop [opslaan] te klikken.

Verwijderen

Met de knop verwijderen verwijder je een auto uit je historie.

• Optie 1: je wilt het kenteken volledig verwijderen
    • Als je het kenteken volledig uit de autohistorie wilt verwijderen, klik je in het menu op “Werkplaats”, vervolgens op “autolijst”. In de lijst zoek je het betreffende kenteken en klik je op de knop “verwijderen”.
  • Optie 2: Je weet wie de nieuwe eigenaar is en wilt het kenteken aan die nieuwe eigenaar koppelen:
    • Als je de historie wel wilt bewaren, maar niet meer gekoppeld aan de oude eigenaar, klik je in het menu op “Werkplaats”, vervolgens op “autolijst”. In de lijst zoek je het betreffende kenteken en klik je op de knop “bewerken”. Rechts naast de klantnaam staat een vergrootglas. Als je daar op klikt, kun je de nieuwe eigenaar opzoeken en na opslaan is de auto gekoppeld aan deze nieuwe eigenaar.
  • Optie 3: Je weet niet wie de nieuwe eigenaar is maar wilt de historie wel bewaren
    • Als je de historie wel wilt bewaren, maar je weet niet wie de nieuwe eigenaar is, klik je in het menu op “Werkplaats”, vervolgens op “autolijst”. In de lijst zoek je het betreffende kenteken en klik je op de knop “bewerken”. Rechts naast de klantnaam staat een vergrootglas. Als je daar op klikt, kun je de nieuwe eigenaar opzoeken. Hier zoek je “passant” op. Na opslaan is de auto niet meer gekoppeld aan een specifieke klant, maar kun je de gegevens van het kenteken nog wel terugvinden bij passanten.

Totalen

Met de knop nieuw kun je een auto toevoegen wanneer deze nog niet bekend is in je historielijst, bijvoorbeeld wanneer je geen factuur op kenteken gemaakt hebt voor de klant, maar wel informatie van de auto in je systeem wil hebben.

Printen

Met de knop printen kun je je complete autolijst printen. Je kunt bij 'volgorde' ook nog aangeven hoe de lijst geprint moet worden.

Exporteren

Met de knop 'exporteren' kun je je volledige autolijst exporteren.

Overige informatie

Alle historie van de auto kun je inzien door op de auto dubbel te klikken. Er opent dan een nieuw scherm. Hier heb je vervolgens alle gegevens van de auto bij de hand. Onder de knop [Historie] vind je allerlei verschillende mogelijkheden om in te zien.

Wil je zoeken in je historielijst? Bovenaan onder alle kopjes staat een wit vlak. Hier kun je (een gedeelte van) wat je zoekt intypen.

Wil je je historielijst sorteren op een bepaald onderwerp? Klik dan bovenin op een van de woorden. De lijst sorteert nu op het door jou aangeklikte onderwerp.

Synchroniseren van APK-data

In AutomaaT GO worden de APK-data automatisch 's nachts gesynchroniseerd! Handmatig synchroniseren hoeft, indien je online werkt, dus niet meer.

Leasebedrijf

Als bij de klantinvoer de klant is ingesteld Leasebedrijf, dan kunnen behalve de eigenaar, ook de leassee en de berijder worden ingesteld.