Benodigde module: Basismodule Werkplaats

Via werkplaats > Bonnen en offertes kom je in het scherm met al je openstaande werkbonnen en offertes.

Lijst van werkbonnen

De lijst van werkbonnen laat je een eenvoudige lijst zien van alle openstaande werkbonnen die in het systeem staan. Rechts van deze lijst vind je de planningen van vandaag en daar onder eventuele openstaande offertes.

Via het filter rechts-bovenin kun je snel zoeken naar een werkbon. Hier kun je zoeken op alle velden die je ziet.

Werkbonnen op status

Via deze weergave krijg je per status een kolom met de werkbonnen. Zo zie je in een oogopslag welke werkbonnen al aan gewerkt wordt, welke klaar zijn, etc. Via de instellingen op het scherm kun je kolommen ook verbergen. Dit wordt per pc onthouden.

Hoe maak ik een nieuwe werkplaatsbon aan?

Een nieuwe werkplaatsbon kun je maken door op het blauwe veld "nieuwe werkplaatsbon" te klikken.

In het scherm dat vervolgens opent geef je aan of je de bon wilt maken voor een klant of een passant. Ook kun je er voor kiezen om een interne bon te maken voor een auto.

Nadat je hebt aangegeven voor wie (of wat) je de bon wilt maken kom je in het werkplaatsbonnenscherm. Hier vind je links de door jou gekozen klant (of passant) en indien van toepassing het kenteken.

Een nieuwe werkplaatsbon kun je ook direct maken wanneer je de module planning gebruikt. Zie hiervoor planning.

Knoppen

Artikel

Via de knop artikel kun je zowel een artikel dat bekend is in het systeem als een vreemdartikel invoeren.

Tekstregel

Met de knop tekstregel kun je een tekstregel toevoegen. Je mag hier een prijs aanhangen, maar dat hoeft niet. Het veld voor grootboekrekening blijft grijs zo lang je geen bedrag hebt ingevoerd.

Onderhoudsbeurt

Je kunt AutomaaT GO ook onderhoudsbeurten leren. Zo hoef je niet steeds opnieuw alles in te typen. Een onderhoudsbeurt kun je aanmaken bij magazijn > onderhoudsbeurten.

Importeren

Met de knop importeren kun je een vorige factuur van de klant importeren, een factuur van een andere klant waarvoor je dezelfde werkzaamheden bijvoorbeeld verricht hebt, of een stuk tekst importeren.

Bewerken

Door de regel te selecteren die je wilt bewerken kun je via de knop 'bewerken' de regel aanpassen.

Afronden

Wanneer je op de knop 'afronden' klikt heb je twee mogelijkheden:

• opslaan als offerte
  • opslaan als werkbon.

Wanneer je kiest voor werkbon popt een nieuw scherm op waarin je nog allerhande informatie over de auto en eventuele reparaties kwijt kunt.

Raadplegen

Met de knop links in je scherm kun je het gekozen kenteken raadplegen.

APK afmelden

Met de knop APK afmelden, die je links in je scherm vindt, kun je de auto APK afmelden. Hiervoor dient er in AutomaaT GO vanzelfsprekend wel een keurmeester te zijn ingevoerd. Zonder keurmeesters-RDW-pasnummer mag je van het RDW nou eenmaal niet afmelden.

In het menu kies je voor “relaties” en vervolgens “werknemers”. Selecteer de gewenste werknemer en klik op de knop “bewerken”. Ongeveer in het midden van je scherm zie je de tekst “bedrijfsgegevens” staan. Klik hierop en vul in het tabblad dat dan opent het RDW-Pasnummer in bij de betreffende werknemer. Hierna kan deze werknemer via AutomaaT GO afmelden.

Externe koppelingen

Hier vind je de koppelingen met je grossiers. Indien alles goed is ingesteld neemt AutomaaT GO gelijk het kenteken mee naar de webshop van de gekozen grossier. Vervolgens kun je de gewenste artikelen aanklikken, meenemen naar je werkplaatsbon en eventueel bestellen.

Overig

Je kunt regels over de werkbon verslepen door de regel in te drukken en te slepen naar waar je hem wilt hebben.

APK afmelden of raadplegen zonder werkplaatsbon

Wil je geen werkplaatsbon maken? Bijvoorbeeld omdat een collega-bedrijf bij jou de APK's komt doen? Dan kun je rechtsonderin het scherm van "werkbonnen en offertes" ook APK afmelden of raadplegen.

Hiervoor dient er in AutomaaT GO vanzelfsprekend wel een keurmeester te zijn ingevoerd. Zonder keurmeesters-RDW-pasnummer mag je van het RDW nou eenmaal niet afmelden.

In het menu kies je voor “relaties” en vervolgens “werknemers”. Selecteer de gewenste werknemer en klik op de knop “bewerken”. Ongeveer in het midden van je scherm zie je de tekst “bedrijfsgegevens” staan. Klik hierop en vul in het tabblad dat dan opent het RDW-Pasnummer in bij de betreffende werknemer. Hierna kan deze werknemer via AutomaaT GO afmelden.