Hier vind je informatie over het instellen en het gebruiken van externe koppelingen. Hieronder vallen bijvoorbeeld koppelingen naar webshops.

Webshop-koppelingen

Soorten koppelingen

Naam koppelingAutomatisch inloggenArtikelen meenemenBestelling doorsturen
AldocSYSjajanee
Brezanjajaja
Cartal/Rijsbergen/VEAM/PrimaPartsjajaja
GAMOjajaja
GHSjajaja
Grossier.nujajaja
Koskampjajaja
MijnGrossierjajanee
Partslink24janeenee
ShopPortaljajaja
WMjajaja

Instellen

Voor het instellen van de externe koppelingen ga je links onderin AutomaaT GO naar het tandwieltje en klik je op Instellingen. In het vervolgscherm ga je naar Externe koppelingen. Hier kun je bij de gewenste externe koppeling je inloggegevens invoeren en eventueel een categorie/key. Wanneer deze ingevuld is kun je de instellingen opslaan en doen je AutomaaT GO opnieuw te starten.

Nieuwe Aldoc-catalogus

Aldoc is bezig met het uitrollen van hun nieuwe catalogus, waardoor de domeinnaam van de klant ook de catalogusnaam bevat, bijvoorbeeld: wijmar.aldoc.eu. Hierbij vul je de complete domeinnaam in (zonder https://) bij de Key, bijvoorbeeld:

Gebruik

De externe koppelingen kunnen vanuit verschillende schermen gebruikt worden. Hieronder vallen de schermen voor het aanmaken van:

• Werkbonnen
  • Facturen
  • Planning
  • Onderhoudsbeurten

Om naar de externe koppeling te gaan klik je op de knop Externe koppeling. Vanuit hier zal het programma, indien er meerder externe koppelingen geconfigureerd zijn, vragen welke koppeling je wilt openen. Vervolgens opent de gekozen webshop en kun je hier de artikelen selecteren welke je mee wilt nemen.

Wanneer je klaar bent met het selecteren van de artikelen kun je bovenin het scherm klikken op 'Sluiten en meenemen'. De gekozen artikelen worden nu meegenomen in het object die je aan het aanmaken was.

Gekozen artikelen bestellen

Na het meenemen van de artikelen kun je deze ook automatisch bestellen. Op het scherm staat dan een knop met een winkelwagen. Wanneer je hierop klikt krijg je een overzicht van de artikelen die automatisch te bestellen zijn.

Je kunt nu selecteren welke artikelen je wilt bestellen en op 'Bestellen' klikken. Deze bestelling wordt nu automatisch doorgestuurd naar de leverancier. Wanneer je hebt ingesteld dat je automatisch een bestellijst wilt aanmaken van de bestelde artikelen dan wordt deze ook aangemaakt.

Koppeling opent niet

Als de koppeling niet opent, kan het zijn dat deze webshop geen beveiligde verbinding toestaat. Wat je hiertegen kunt doen is de volgende parameter toevoegen aan de snelkoppelingen van AutomaaT GO en Google Chrome: --allow-running-insecure-content

Peugeot Servicebox

In de webshop van Peugeot moeten ook enkele zaken worden ingesteld:

(Vul bij <<cdkey>> je eigen CD-key in. Deze kun je in AutomaaT GO vinden bij het tandwieltje > Over)

Hierna zal de koppeling werken en kun je de winkelwagen doorsturen naar AutomaaT GO.

Overige koppelingen

Mollie

Via de Mollie-koppeling kun je automatisch een iDeal-link meesturen met de facturen & herinneringen. Hiervoor dien je je eerst aan te melden bij Mollie. Vervolgens krijg je van Mollie twee gegevens: een Mollie ID en de Live API-key.

Wanneer je de Live API-key gebruikt, kan de betaling automatisch worden verwerkt in de boekhouding. Zodra de klant de factuur betaald, wordt deze automatisch als betaald gezet. Je dient hiervoor een kruispost aan te maken waar de betalingen op geboekt worden. Deze kun je instellen bij de Instellingen > Boekhouding > Rekeningschema instellen. Als je alleen de Mollie ID gebruikt, dan kan de klant de betaling doen, maar dien je deze zelf in het programma te verwerken.

Wesp

Indien je klant bent bij Wesp kun je hier je gebruikersnaam en wachtwoord invullen welke je van Wesp hebt ontvangen. Zodra die ingevuld zijn worden de gegevens elke nacht automatisch naar Wesp geëxporteerd.

Pechhulp diensten

Vanuit het programma kun je een koppeling maken met de mobiliteitsdiensten van AA-Team, VHD of Pechonderwegservice.nl. Je vult hier je inloggegevens in en vervolgens kun je bij de voertuigen de einddatum van de pechpas bekijken en nieuwe passen aanvragen. Zie ook: Autolijst

AutoSociaal

Om de koppeling met AutoSociaal te leggen vul je hier de token in die je ontvangt van AutoSociaal.

Vervolgens ga je naar de Agenda- & Planningsinstellingen > tabblad 'Plansoorten'. Hier kun je vervolgens per plansoort aangeven of deze ook online selecteerbaar moet zijn.

Bij de Agenda- & Planningsinstellingen onder het tabblad 'Instellingen' kun je ook nog extra zaken instellen, zoals bijvoorbeeld de weekend-dagen en hoeveel dagen van tevoren een planning mag worden ingeschoten. Ook kun je hier de verschillende soorten vervangend vervoer instellen.

KlantenVertellen.nl

Via KlantenVertellen.nl kun je automatisch, na het maken van een factuur, een enquete naar de klant laten sturen. Hiervoor dien je in de API-key in te vullen en de zogeheten location_id. Deze kun je vinden op de website van KlantenVertellen.nl: