Hier vind je informatie over het instellen van de agenda & planning.

Instellingen

Diverse instellingen voor de planning.

Advies

Je kunt, zodra je een voertuig selecteert voor een planning of werkbon, automatisch een advies laten weergeven. Hierin laat het programma bijvoorbeeld zien dat het voertuig voor een APK-keuring aan de beurt is, of of de klant nog openstaande posten heeft.

Overige instellingen

Planning toevoegen aan je eigen telefoon

Via de gemelde url kun je de werkplaatsplanning eenvoudig toevoegen aan bijv. je mobiele telefoon.

Planopties

Dit zijn extra vinkjes die je kunt toevoegen aan plan-items, zodat je zelf in de gaten kunt houden of bijv. het voertuig al aanwezig is, de artikelen al besteld zijn, etc.

Je kunt hierbij ook icoontjes selecteren welke je wilt laten zien in het plan-overzicht. Alle mogelijke icoontjes kun je vinden op: https://fontawesome.com/search.

Plansoorten

Hier kun je de plansoorten aanmaken welke ingepland kunnen worden in de planning. Indien je online planning gebruikt kun je ook per plansoort aangeven of deze online in te plannen moet zijn.

Online Planning & Facturen

Met de uitbreiding Online Planning kun je eenvoudig een planningsmodule op je eigen website plaatsen. Hiermee kunnen je klanten eenvoudig een aanvraag doen voor onderhoud en/of APK. Ook kun je, wanneer je een mailing stuurt, eenvoudig een link meesturen naar de online planning, zodat mensen a.d.h.v. de mailing eenvoudig hun onderhoud in kunnen plannen.

De module kun je in het pakket aanzetten als je links-onderin naar het tandwieltje gaat > Mijn CSW > Modules & Abonnementen.

Online planning

De online planning kun je eenvoudig aan je website toevoegen d.m.v. een stukje code welke je in AutomaaT GO te zien krijgt. Je kunt uiterlijke zaken aanpassen door in de stylesheet van je pagina de class 'cswPlanning' aan te passen, bijvoorbeeld:

.cswPlanning {
    width: 100%;
}

.cswPlanning h2 {
    font-size: 12pt;
}

.cswPlanning label {
    font-weight: bold;
}

Online facturen

Via de Online Facturen kun je je klant een gepersonaliseerde link sturen waarbij de klant de factuur kan bekijken voordat hij hem gaat betalen. Ook kan hij eventueel eerder ontvangen facturen bekijken.

Indien je dit wilt instellen dien je op je website een aparte pagina hiervoor te maken. Deze hoeft niet in het menu van je website te staan, maar wel een rechtstreekse url hebben, bijvoorbeeld: https://uwwebsite.nl/facturen.

Op deze pagina plaats je een stukje javascript-code. Deze kun je vinden als je in GO gaat naar de Instellingen > Agenda & Planning > Online planning & Facturen. Ook voer je daar de url naar de facturenpagina op je website in.

Wanneer je nu een factuur via de mail verstuurd, verwijst de url naar je eigen facturenpagina.

Je kunt hier ook aanvinken om een factuurlink mee te sturen via SMS of Whatsapp.