Je kunt vanuit AutomaaT GO een koppeling leggen met MailChimp. Hierbij kun je de complete klantenlijst, of een selectie, met een druk op de knop exporteren naar MailChimp toe. Vervolgens kun je vanuit MailChimp een emailcampagne verzenden.

Instellen

Om de koppeling te leggen dien je eenmalig de API-key van MailChimp in AutomaaT GO te zetten:

• Log in op MailChimp. Ga hier naar je Account > Extras > API Keys
  • Klik op 'Create API Key' en kopieer deze.
  • Ga in AutomaaT naar de Instellingen > Externe Koppelingen > tabblad 'Koppelingen'.
  • Plak rechts-onderin bij MailChimp API-key de API-key die je zojuist gegenereerd heb.
  • Klik op Opslaan.

Exporteren naar MailChimp

Je kunt vanuit de klantenlijst eenvoudig exporteren naar MailChimp.

• Ga naar Relaties > Klanten.
  • Maak eventueel een selectie van de klanten die je wilt exporteren. Als je geen selectie maakt dan wordt de complete klantenlijst geëxporteerd.
  • Klik naar Exporteren op het pijltje naar beneden en kies voor Exporteren naar MailChimp.

Er wordt in MailChimp nu een nieuwe list aangemaakt met alle klanten met mailadressen.

Koppelvelden gebruiken

AutomaaT GO exporteert ook klantvelden mee bij het exporteren. Deze kun je gebruiken in je mailteksten. De volgende velden kun je gebruiken:

VeldnaamOmschrijving
*|NAAM|*Klant/bedrijfsnaam
*|ADRES|*Adres
*|POSTCODE|*Postcode
*|PLAATS|*Plaats
*|TELEFOON|*Telefoonnummer
*|MOBIEL|*Mobiele telefoonnummer
*|KENTEKEN|*Kenteken
*|MERK|*Merk
*|TYPE|*Type
*|APK|*APK-vervaldatum