Allereerst dient Afas ingericht te worden. Dit bestaat uit de volgende stappen.

Systeemgebruiker toevoegen

Handleiding Afas

Gebruikersgroep toevoegen

Handleiding Afas

App-connectoren toevoegen en instellen

Voor de nieuwe versie van Afas Profit is het niet meer nodig om connectors toe te voegen. Deze versie wordt standaard al geleverd met de benodigde connectors en moeten alleen nog ingeschakeld worden.

De connectors die ingeschakeld moeten worden zijn:

Get-connectors:

• Profit_OrgPer
  • Profit_Debtor
  • Profit_Creditor
  • ProfitCountries
  • Profit_Debtor_Invoices
  • Profit_Accounts
  • Profit_Journals
  • Profit_VAT_code
  • Profit_Administrations

Update-connectors:

• KnSalesRelationPer
  • KnSalesRelationOrg
  • KnPurchaseRelationOrg
  • FiEntries

Oude versie van Profit

Als je de oude versie van Profit gebruikt moeten de volgende connectors aangemaakt worden:

Handleiding Afas

Get-connectoren

De volgende GET-connectors dienen aangemaakt te zijn:

• Auto_Crediteur_V1
  • Auto_Debiteuren_V1
  • Auto_Landen_V1
  • Auto_Openstaande_posten_debiteur_V1
  • Auto_Grootboek_V1
  • Auto_Dagboeken_V1

De definities hiervan kun je als bijlage bij dit artikel vinden.

Update-connectoren

De volgende update-connectoren moeten ingeschakeld worden:

• FiEntries
  • KnPurchaseRelationOrg
  • KnSalesRelationOrg
  • KnSalesRelationPer

Gebruikerstoken toevoegen

Handleiding Afas

Vervolgens gaat het instellen van de Afas-koppeling in AutomaaT GO eenvoudig bij de Instellingen > Boekhouding > tabblad 'Externe boekhouding'. Hier selecteer je als type 'Afas'. Vervolgens vul je bij gebruikersnaam het omgevingnummer in (alleen de getallen) en bij de sleutel de token.

Wanneer dit gelukt is kun je, via de knoppen 'Instellingen resetten' en 'Instellingen ophalen' de grootboekrekeningen en andere instellingen ophalen vanuit Afas Profit. Het verschil tussen deze knoppen is dat 'Instellingen resetten' de huidige instellingen verwijderd en daarna alles ophaalt, waarbij 'Instellingen ophalen' de huidige instellingen laat staan en eventueel nieuwe grootboekrekeningen aanvult.

Werking

Om boekingen door te sturen naar Afas hoef je niks te doen. Dit doet AutomaaT GO automatisch zodra je bijv. een factuur maakt.