Het instellen van de Exact Online-koppeling gaat eenvoudig bij de Instellingen > Boekhouding > tabblad 'Externe boekhouding'. Hier selecteer je als type 'Exact Online'. Vervolgens kun je via de inlog-knop Inloggen in Exact Online.

Let op: De gebruiker moet een 'Full'-gebruiker zijn. Een MyFirm-account heeft geen rechten voor de koppeling.

Wanneer dit gelukt is kun je, via de knoppen 'Instellingen resetten' en 'Instellingen ophalen' de grootboekrekeningen en andere instellingen ophalen vanuit Exact Online. Het verschil tussen deze knoppen is dat 'Instellingen resetten' de huidige instellingen verwijderd en daarna alles ophaalt, waarbij 'Instellingen ophalen' de huidige instellingen laat staan en eventueel nieuwe grootboekrekeningen aanvult.

Werking

Om boekingen door te sturen naar Exact Online hoef je niks te doen. Dit doet AutomaaT GO automatisch zodra je bijv. een factuur maakt.

Veelgestelde vragen

De openstaande posten worden niet correct meegenomen

Oorzaak hiervan is dat Exact betalingen afboekt op klant en niet op factuur. Hierdoor weet Exact dus niet voor welke factuur de betaling is. Een oplossing hiervoor is om de facturen in Exact af te letteren. Meer informatie hierover vind je hier: https://support.exactonline.com/community/s/knowledge-base#All-All-HNO-Task-financial-bank-finbnk-mtchoutsinvfrompmntspaget

Foutmelding: Verplicht: Betalingsconditie

In de export naar Exact Online wordt de betalingstermijn (betalingsconditie) niet meegestuurd, en deze is in de Exact Online administratie niet standaard ingesteld. In Exact-online moet je via 'Instellingen' -> tabblad 'Financieel' een standaard betalingsconditie (Verkoop) invullen.

Foutmelding: Verplicht: Dagboek

In AutomaaT GO zijn de dagboekcodes niet ingesteld. Ga in AutomaaT GO naar de Instellingen > Boekhouding > Rekeningschema instellen en vul achter 'TOTAAL VERKOPEN' en 'TOTAAL INKOPEN' in de sleutel de desbetreffende dagboekcode in.

Foutmelding: Ongeldig: BTW-code

In AutomaaT GO zijn niet de juiste BTW-codes ingesteld. Ga in AutomaaT GO naar de Instellingen > Boekhouding > Rekeningschema instellen en vul achter de BTW-rekeningen in het sleutel-veld de correcte BTW code in. Normaliter zijn dit de codes van BTW Laag-exclusief en BTW Hoog-exclusief.