Let op: Voor de koppeling met King is het nodig dat King 5 goed ingesteld is voor het gebruik met Webservices. Meer informatie: https://service.king.eu/downloads/king-webservices/. Daarnaast is het noodzakelijk dat er een poort in de router wordt ingesteld, zodat King van buitenaf bereikbaar is.

Deze koppeling is nog in ontwikkeling.

Koppelingsmogelijkheden

SoortMogelijk
Facturen doorsturenJa
Facturen wijzigenJa
Rekeningen doorsturenJa
Rekeningen wijzigenJa
Betalingen doorsturenJa
Betalingen ophalenJa

Instellen

Eerst moet King ingesteld worden voor het gebruik met Webservices. Meer informatie kun je hier vinden: https://support.kingsoftware.nl/Download/566/Developers/ImplementatiehandleidingKingWebservices_v2.0.pdf

Het instellen van de King-koppeling gaat eenvoudig bij de Instellingen > Boekhouding > tabblad 'Externe boekhouding'. Hier selecteer je als type 'King'. Vervolgens kun je hier het wachtwoord van King in. Bij 'Key' vul je de url in naar king.

Wanneer dit gelukt is kun je, via de knoppen 'Instellingen resetten' en 'Instellingen ophalen' de grootboekrekeningen en andere instellingen ophalen vanuit Twinfield. Het verschil tussen deze knoppen is dat 'Instellingen resetten' de huidige instellingen verwijderd en daarna alles ophaalt, waarbij 'Instellingen ophalen' de huidige instellingen laat staan en eventueel nieuwe grootboekrekeningen aanvult.

Werking

Om boekingen door te sturen naar King hoef je niks te doen. Dit doet AutomaaT GO automatisch zodra je bijv. een factuur maakt.