Voor de SnelStart-koppeling is het belangrijk dat de SnelStart-database in de cloud draait.

Koppelingsmogelijkheden

SoortMogelijk
Facturen doorsturenJa
Facturen wijzigenJa
Rekeningen doorsturenJa
Rekeningen wijzigenJa
Betalingen doorsturenJa
Betalingen ophalenJa
PDF-factuur meesturenJa

Instellen

Voor de SnelStart-koppeling is nodig dat je SnelStart-database in de Cloud staat.

Het instellen van de SnelStart-koppeling gaat vervolgens eenvoudig bij de Instellingen > Boekhouding > tabblad 'Externe boekhouding'. Hier selecteer je als type 'SnelStart' en kies je vervolgens voor 'Inloggen'. Vervolgens kun je inloggen met je SnelStart-gegevens.

Wanneer dit gelukt is wordt automatisch je rekeningschema opgehaald vanuit SnelStart. Deze instellingen kun je nalopen bij 'Financiële Instellingen.'.

Fin.voorraad uitgebreid boeken

Soms is het voor SnelStart nodig dat de inkoop van een auto via een kostprijs-rekening geboekt wordt en de financiele voorraad nog extra via een inkoop- & tussenrekening. Dit stel je vervolgens in via Rekeningschema instellen.

De volgende rekeningen zijn hiervoor nodig (nummers en omschrijvingen mogen verschillen):

NummerOmschrijving
SoortFunctie
3000Voorraad BTW-Auto'sBalans0
3001Voorraad Margeauto'sBalans
0
3005Voorraad BPMBalans
0
7100Inkoop BTW-Auto'sBalans32
7110Tegenrekening BTW-Auto'sBalans0
7120Kostprijs BTW-Auto'sV&W
0
7101Inkoop Margeauto'sBalans
95
7111Tegenrekening Margeauto'sBalans
0
7121Kostprijs Margeauto'sV&W
0
7125Kostprijs BPM
V&W
0
8100Verkoop BTW-Auto'sV&W
12
8101
Verkoop Margeauto'sV&W
92
8105Verkoop BPMV&W
10

In AutomaaT GO stel je dit als volgt in (bij Instellingen > Boekhouding > Financiele Instellingen):

NrOmschrijvingRek NrRek Omschrijving
70Verkoop auto's nieuw 18100Verkoop BTW-Auto's
80Verkoop auto's gebruikt 18101
Verkoop Margeauto's
81Verkoop auto's gebruikt 2
8100Verkoop BTW-Auto's
90
Verkoop BPM nieuw 18105Verkoop BPM
100Verkoop BPM gebruikt 1
8105
Verkoop BPM
101Verkoop BPM gebruikt 2
8105
Verkoop BPM
...

170Voorraad auto's nieuw 13000Voorraad BTW-Auto's
180Voorraad auto's gebruikt 13001Voorraad Margeauto's
181Voorraad auto's gebruikt 23000Voorraad BTW-Auto's
186Voorraad auto's gebruikt 77101Inkoop Margeauto's
187Voorraad auto's gebruikt 8
7111Tegenrekening Margeauto's
188Voorraad auto's gebruikt 9
7100
Inkoop BTW-Auto's
189Voorraad auto's gebruikt 10
7110
Tegenrekening BTW-Auto's
190Voorraad BPM nieuw 13005Voorraad BPM
200Voorraad BPM gebruikt 1
3005Voorraad BPM
201Voorraad BPM gebruikt 2
3005Voorraad BPM
...

270Inkoop auto's nieuw 17120
Kostprijs BTW-Auto's
280Inkoop auto's gebruikt 1
7121Kostprijs Margeauto's
281Inkoop auto's gebruikt2
7120Kostprijs BTW-Auto's
290Inkoop BPM nieuw 17125
Kostprijs BPM
300
Inkoop BPM gebruikt 1
7125
Kostprijs BPM
301Inkoop BPM gebruikt2
7125
Kostprijs BPM

Hierbij zie je dat regel 180 is gekoppeld aan regel 186 en 187. Daarnaast is regel 181 gekoppeld aan regel 188 en 189.

Note: Door deze specifieke SnelStart-instellingen is het wel beperkt dat je maar 1 omzetgroep voor nieuwe voertuigen en 2 omzetgroepen voor gebruikte auto's kunt gebruiken.

Werking

Om boekingen door te sturen naar SnelStart hoef je niks te doen. Dit doet AutomaaT GO automatisch zodra je bijv. een factuur maakt.

Veelgestelde vragen

SnelStart geeft de melding: "Het factuurnummer bestaat al"

Waarschijnlijk staat er in SnelStart een betaling geregistreerd met dit factuurnummer. Helaas geeft SnelStart er dan een foutmelding op als je de factuur/rekening door wilt boeken. Het beste kun je de betaling even van dat factuurnummer af halen en daarna de factuur doorboeken. Vervolgens kun je de betaling er weer aan koppelen.

SnelStart geeft de melding: "Een btw-soort ontbreekt, of komt niet overeen met de btwsoort van de grootboekrekening."

Waarschijnlijk staat er een BTW-soort niet correct in AutomaaT GO ingevuld, of staat er geen aparte rekening ingesteld voor verkopen binnen de EU.