Via de afschrijvingen kun je dingen als inventaris etc. afschrijven. Met een druk op de knop kun je eenvoudig alle toegevoegde items afschrijven.

De bedragen bij de afschrijvingen moet je invullen met in achtname van hoeveel afschrijvingen je wilt doen. Dus wil je per maand afschrijven, dan dien je het afschrijfbedrag ook per maand in te vullen.

Het programma doet de afschrijvingen niet automatisch, maar verwerkt de afschrijving zodra je op de knop 'Afschrijven' klikt. Er wordt dan automatisch via memoriaal een boeking gemaakt van de ingestelde activa-rekening naar de afschrijf-rekening.

De afschrijving verplaatst automatisch naar het archief wanneer de waarde op of onder de minimum waarde komt.