Het is mogelijk om je betaalautomaat te koppelen aan AutomaaT GO. Je kunt dan direct vanaf een factuur de pinautomaat aanroepen. Na een succesvolle betaling wordt deze ook direct in AutomaaT GO verwerkt. Als je de interne of externe boekhouding hebt, wordt hij ook direct daarheen gestuurd.


We hebben ondersteuning voor 2 merken betaalautomaten:


Zodra de betaalautomaat gekoppeld is kun je eenvoudig een betaling uitvoeren. Zodra je de factuur opent (bijvoorbeeld onder Relaties > Facturen) kun je rechts-bovenin op  Betaling klikken. Hier selecteer je 'Elektronisch (Pin / Credit Card)'. Als deze optie er niet tussen staat dan moet de boekhouding nog instelt worden voor pinbetalingen.


Ben je opzoek naar een betaalautomaat? Kijk hier op de website van Sepay.


Betaalautomaten

Sepay

De betaalautomaten van Sepay zijn redelijk eenvoudig te koppelen. Allereerst log je via je gegevens in bij de Sepay Portal en ga je naar Betaalautomaten. Hier vind je de SID van jouw betaalautomaat. 


Allereest dien je bij Sepay aan te geven dat je je betaalautomaat aan AutomaaT GO wilt koppelen. Stuur hiervoor je gebruikersnaam en SID naar info@sepay.nl, zodat zij hem kunnen koppelen.


Vervolgens ga je in AutomaaT GO links-onderin naar het tandwieltje > Instellingen > Externe koppelingen > tabblad 'Koppelingen'. Hier vul je onderin je login en de SID van de betaalautomaat in. Vervolgens kun je de betaalautomaat aansturen via AutomaaT GO.


CCV

De betaalautomaten van CCV kunnen (met een kabel) gekoppeld worden aan AutomaaT GO. Hiervoor dient de PIN-terminal wel een kassakoppeling ondersteunen. Dit kun je navragen bij CCV.


Als je beschikt over een CCV pinautomaat dan heb je voor het gebruik in combinatie met AutomaaT GO een speciale kabel nodig. Neem contact op met het CCV Service Center (026-3849849) en geef aan dat je een kassakoppeling wilt met AutomaaT GO.


Na enige dagen ontvang je van CCV de benodigde kabel. Hiermee sluit je de pinautomaat aan op de computer waarop je AutomaaT GO hebt geïnstalleerd en gebruikt. Na het aansluiten neem je nogmaals contact op met CCV. Zij zorgen ervoor dat de pinautomaat wordt ge-update, zodat de kassakoppeling klaar is voor gebruik en ingesteld kan worden in AutomaaT GO.


Instellen in AutomaaT GO

Voor de CCV-pinautomaat is het nodig dat je de AutomaaT GO Extentie installeert. Hierin stel je vervolgens de correcte COM-poort in naar je betaalautomaat.


Vervolgens moet er nog een wijziging in je browser gedaan worden:


Chrome

Ga naar chrome://flags/#enable-webrtc-hide-local-ips-with-mdns en zet deze vervolgens op Disabled. Als je AutomaaT GO daarna opnieuw opstart moet hij goed werken.


Edge

Ga naar edge://flags/#enable-webrtc-hide-local-ips-with-mdns en zet deze vervolgens op Disabled. Als je AutomaaT GO daarna opnieuw opstart moet hij goed werken.


Wanneer je AutomaaT GO vervolgens opnieuw opstart dan kun je een PIN-betaling uitvoeren.


Boekhouding instellen voor PIN-betalingen

Om pin-betalingen te kunnen ontvangen dient de boekhouding hiervoor ingesteld te zijn. Allereerst heb je een grootboekrekening nodig om de betalingen op te boeken. Normaliter is dit een grootboekrekening in de 1000 serie met als naam 'Tussenrekening PIN-betalingen'. 

Vervolgens moet je deze in AutomaaT GO instellen. Hiervoor ga je in AutomaaT GO links-onderin naar het tandwieltje > Instellingen > Boekhouding en klik je op 'Rekeningschema instellen'. Nu ga je in de rechter-tabel staan op regel 16: PIN-betalingen. Vervolgens zoek je in de linkertabel de grootboekrekening op en dubbelklik je hierop. Deze komt er dan aan de rechterkant achter te staan. 

AutomaaT GO is nu goed ingesteld voor de PIN-betalingen.