Hier vind je informatie over het instellen van de communicatie naar externe diensten, zoals het RDW.

RDW

Hier selecteer je via welke provider je verbinding maakt met het RDW. Door beperkingen bij het RDW kan dit niet direct, maar moet dat altijd via een provider lopen. Dit kunnen A2SP, VWE of RDC zijn.

Certificaat

Hier zet je het RDW-certificaat in AutomaaT GO. Dit hoeft maar eenmalig en dus niet per pc.

ROB

Voor het versturen van elektronische facturen naar ROB (ROB-EF) kun je hier de gegevens invoeren.

E-mail & SMS

E-mail

Hier kun je instellen op welke manier emails verstuurd worden. Standaard is AutomaaT GO ingesteld om via de servers van CSW Software te versturen. Het kan hierbij echter voorkomen dat het bericht in de Reclame-/spammap terecht komt. De oplossing hiervoor is om uw eigen emailgegevens in te voeren in AutomaaT GO.

Voor het instellen van de email ga je links onderin AutomaaT GO naar het tandwieltje en klik je op Instellingen. In het vervolgscherm ga je naar 'Communicatieinstellingen', tabblad 'Email en SMS'.

Vink hier aan 'Versturen via eigen SMTP server' en voer de gegevens in welke u van uw emailprovider hebt ontvangen.

DKIM-record

Je kunt voor extra verificatie door je webhoster ook een DKIM-record in de DNS aan laten maken. Hierdoor is de kans kleiner dat berichten in de SPAM-map terecht komen.

cswkey._domainkey.uwdomein.nl.
CNAME
cswkey._domainkey.cswcloud.nl.

SPF-record

Indien je ervoor kiest om mail via onze server te versturen is het aan te raden om ook het SPF-record in je DNS aan te passen. Dit is een technische aanpassing die bij de hoster van je website dient te gebeuren en zorgt ervoor dat de mail niet/minder als SPAM wordt aangezien.

Je kunt hiervoor het zogeheten SPF-record aanpassen. Hier moet in komen te staan:

uwdomein.nl.
TXT
v=spf1 include:_spf.cswcloud.nl ~all

Meer informatie hierover vind je ook hier.

GMail: authenticatie mislukt

Bij Google kunnen er verschillende oorzaken zijn van deze foutmelding:

• Stap 1: controleer je wachtwoord
    Als je deze problemen ondervindt of niet kunt inloggen, controleer dan eerst of je het juiste wachtwoord gebruikt.
  • Stap 2: probeer de volgende stappen voor probleemoplossing

Office-365: authenticatie mislukt

Wanneer je tweefactor-authenticatie hebt ingeschakeld moeten er nog extra dingen ingesteld worden. Dit kan op twee manieren:

• Via een SMTP-connector
    Voordeel hiervan is dat je geen specifieke rechten per gebruiker nodig hebt. Hoe je een connector instelt lees je hier. Let op: Indien je hosting via VWE loopt dan dienen zij de connector aan te maken.
  • Via een app-specifiek wachtwoord
    Je kunt een specifiek wachtwoord maken welke AutomaaT GO gebruikt voor het versturen van e-mail. Hoe je dat doet lees je hier.

SMS

Hier stel je de afzender in voor als je een SMS uit het programma stuurt. Ook kun je een standaard-tekst opgeven welke verstuurd kan worden na het maken van een factuur.

Telefoon

Hier kun je een eventuele koppeling met een telefooncentrale maken.

De telefoonkoppeling kan op twee manieren gekoppeld worden.

TAPI

Via een TAPI-driver kun je, samen met de AutomaaT GO Extentie een koppeling maken naar AutomaaT GO.

Webhook

Je kunt een bericht laten sturen naar een URL, waarna AutomaaT GO de melding van een telefoongesprek zal laten zien. Hiervoor zijn 3 verschillende acties:

Ook kun je de naam van de relatie ophalen, bijv. om in het scherm van de telefoon te tonen. Dit kan via:

3CX

Indien u een 3CX-centrale heeft kunt u bijgaande template gebruiken om de koppeling te leggen: https://csw.nl/downloads/AMGO3CX.xml

Ga naar de 3CX Console > Settings > CRM Integration > Server side tab > en klik op 'Add to upload your template to 3CX'. Selecteer vervolgens bovenstaand bestand en vul uw CD-Key en serienummer in.

Let op: 3CX haalt hetzelfde telefoonnummer maar 1 keer per 10 min op. Dus als hetzelfde nummer binnen 10 min. nog een keer belt, wordt deze niet weergegeven in AutomaaT GO.

Mondago / HIPIN / KPN EEN

In deze app kun je AutomaaT als koppeling toevoegen. Ga naar de configuratie > Integratie > Nieuwe toevoegen. Kies hier voor "Salos AutomaaT GO". Vervolgens vul je je CD-Key en Serienummer in. Deze kun je vinden in AutomaaT GO onder het tandwieltje > Over.