We kunnen van verschillende pakketten de gegevens overnemen. Dit kan op twee manieren: via de dataovername of via importeren van bestanden.

Importeren van bestanden

In AutomaaT GO kun je, in de klanten-, leveranciers-, auto- en magazijnlijst gegevens importeren. Dit kan doormiddel van een Tabgescheiden bestand. In AutomaaT GO kun je vervolgens, in de desbetreffende lijst, rechts-bovenin klikken op de 3 blauwe puntjes en daarna op Importeren. Selecteer vervolgens het bestand welke je in wilt lezen.

Zodra het bestand geopend is kun je in de bovenste regel aangeven welk kolom welk veld bevat. Zodra je dit hebt aangegeven kun je klikken op Importeren en worden de regels geïmporteerd.

Dataovername door CSW

We kunnen vanaf verschillende pakketten gegevens overnemen. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Zaken die overgenomen worden (indien mogelijk):

• Klanten
  • Leveranciers
  • Voertuigen
  • Artikelen
  • Historie (facturen)
  • Inkoop-gegevens voertuigen

Enkele gegevens kunnen we niet overnemen. Deze zullen met de hand ingevoerd/aangepast moeten worden:

• Inkoophistorie bij auto's
  • (actieve) werkbonnen
  • planningen
  • boekhouding

Let op: dataovername is nooit 100%. Er kunnen altijd specifieke velden zijn die we niet kunnen overnemen.

Controle na dataovername

Na de dataovername is het belangrijk dat je de overgenomen gegevens goed controleert. Wanneer je eenmaal bent begonnen in AutomaaT GO kunnen deze niet meer worden aangevuld.

Let vooral op:

• Klantgegevens, bijv. telefoonnummers & emailadressen
  • Autogegevens, bijv. historie
  • Facturen, bijv. correcte klant/auto, kilometerstand
  • Artikelen, bijv. voorraad en prijzen

Daarnaast raden wij altijd aan om na dataovername alle inkoopgegevens van de voorraadvoertuigen door te lopen. Dit om te zorgen en controleren dat ze op de correcte grootboekrekeningen ingeboekt staan.

Mis je gegevens? Schroom niet om contact met ons op te nemen.