Benodigde module: Voorraadbeheer

Je kunt verschillende kortingstaffels aanmaken, om klanten automatisch kortingen toe te wijzen aan artikelen.

Een staffel is een voorgedefinieerde groep van kortingen. Je kunt bij een klant aangeven dat die tot staffel X behoort, waardoor hij automatisch de kortingen krijgt die in die staffel zijn ingesteld.

Instellen

Bij de Instellingen > Voorkeuzes > Kortingsgroepen artikelen, kun je groepen aanmaken om verschillende kortingen te geven. Denk aan Elektrisch, Banden, Onderdelen, etc.

Vervolgens kun je bij Kortingsgroepen Percentages de mogelijke kortingspercentages invullen welke je wilt kunnen gebruiken.

Hierna kun je per artikel (of een selectie hiervan) instellen bij welke kortingsgroep dit artikel hoort.

Staffels aanmaken

Bij de Instellingen > Voorkeuzes > Kortingsstaffels kun je verschillende staffels aanmaken voor een groep klanten. Hier kun je ook instellen welke korting deze groep klanten krijgt voor welke kortingsgroep.

Gebruiken

Als je een klant opent en bovenin gaat naar Extra Info > Kortingsstaffel, kun je daar onderin aangeven bij welke staffel deze klant hoort. Eventueel kun je enkele kortingen nog aanpassen, specifiek voor deze klant. Je kunt ook geen staffel aangeven en de kortingen handmatig aangeven.

Wanneer je nu een werkbon/factuur voor deze klant maakt en een artikel selecteert, kijkt het programma automatisch hoeveel korting deze klant op deze kortingsgroep krijgt.