Benodigde module: Autoverkoop

Hier vind je alle openstaande verkooporders en -offertes. Je kunt eenvoudig zoeken tussen je orders of offertes door het vakje 'filter' te gebruiken en hier in te typen waar je naar opzoek bent.

Knoppen

Nieuwe order

Een nieuwe order kun je maken door op de blauwe balk met daarin "+ nieuwe order" te klikken. Hierna kom je in het verkooporderscherm, waar je de klant kunt kiezen waarvoor de verkooporder bedoeld is. Na het kiezen van de klant komt automatisch de lijst met al je voorraadauto's naar voren. Hier kies je de auto waar je de order voor maakt.

Met de knop 'inruil' kun je ook nog een inruilauto toevoegen. Verder werkt het maken van orders het zelfde als het maken van een factuur. Meer informatie vind je bij facturatie.

Bij het maken van een order worden artikelen die je op de order zet bijvoorbeeld alvast in je magazijn gereserveerd.

Order verwijderen

Soms komt het helaas voor dat er geen akkoord komt op de uitgestuurde order. Een order verwijderen kan door in de lijst “Verkooporders” de betreffende order te openen. Klik vervolgens op de knop “Afronden” en kies in het scherm dat dan opent voor “Order verwijderen”.

Nieuwe offerte

Een nieuwe offerte kun je maken door op de blauwe balk met daarin "+ nieuwe offerte" te klikken. Hierna kom je in het offertescherm, waar je de klant kunt kiezen waarvoor de offerte bedoeld is. Het maken van een offerte gaat verder op exact dezelfde manier als het maken van een factuur. Meer informatie hierover vind je bij facturatie.

Offerte verwijderen

Ook op een offerte kan helaas soms geen akkoord komen. Wil je de offerte verwijderen? Open dan de desbetreffende offerte, klik op de knop "afronden" en kies dan voor "offerte verwijderen".