Hier vind je informatie over het instellen van de tabletverbinding met AutomaaT GO.

AutomaaT als server instellen

Indien je de klassieke versie van AutomaaT gebruikt dien je deze eerst zo in te stellen dat hij tablets accepteerd. Om de servermode in AutomaaT aan te zetten gaat u naar Diverse Instellingen > Externe koppelingen. In dit scherm gaat u naar het tabblad ‘Hardware’. Hier dient bij ‘Terminals’ en vinkje aangezet te worden voor ‘Server voor HandMate & Online’. Noteer ook het IP-adres en het poortnummer welke genoemd worden. Deze zijn later nodig om AutomaaT Touch op de tablet in te stellen.

Snelkoppeling toevoegen op de tablet

Android

1. Start Google Chrome op en ga hierbij naar http://automaat.online.
  2. Klik rechtsboven op de Menuknop en klik op ‘Toevoegen aan startscherm’.
  3. Hierna geeft u een titel voor het programma en drukt u op ‘Toevoegen’.
  4. Hierna vindt u op het startscherm een icoon voor AutomaaT Touch. Zodra u hierop klikt opent AutomaaT Touch.

iPad

1. Start Safari op en ga hierbij naar http://automaat.online.
  2. Klik in het midden onderaan op het deel-icoon en klik vervolgens op 'Zet op beginscherm'.
  3. Hierna vindt u op het startscherm een icoon voor AutomaaT Touch. Zodra u hierop klikt opent AutomaaT Touch.

Verbinding instellen

Zodra je AutomaaT Touch voor de eerste keer opstart, zal het programma vragen om de verbindingsinstellingen.

AutomaaT GO Online

1. In het verbindingsscherm van AutomaaT Touch selecteer je bovenin als eerst 'Tablet' en daarna kies je voor 'In de cloud'
  2. Vul je CD-Key en serienummer in en klik op Opslaan.
  3. Je kunt nu beginnen met werken in AutomaaT Touch.

AutomaaT klassiek of AutomaaT GO lokaal

1. In het verbindingsscherm van AutomaaT Touch selecteer je bovenin als eerst 'Tablet' en daarna kies je voor 'Lokale verbinding'
  2. Vul bij 'Server IP' het IP-adres in welke AutomaaT weergaf, samen met het poortnummer. Hierna druk je op ‘Opslaan’.
  3. AutomaaT zal nu op de pc vragen voor toestemming voor deze tablet. Wanneer je hier op OK klikt, kun je op de tablet beginnen met werken.