AutomaaT GO heeft een aantal handige sneltoetsen om het werk nog sneller en eenvoudiger te maken. Deze sneltoetsen zijn overal in het pakket op te roepen. Je hoeft niet eerst uit het scherm te gaan waarin je bezig bent om een sneltoets te openen. Je kunt zelfs terwijl je middenin een factuur zit de sneltoetsen gebruiken.

Sneltoetsen

F1: help

Hiermee krijg je de help te zien over de functie waar je nu mee bezig bent.

F2: agenda-item toevoegen

Werk je veel met de agenda in het hoofdscherm van AutomaaT GO? Door op je toetsenbord de F2-toets in te drukken kun je waar je ook bent snel een item toevoegen aan deze agenda.

F4: snel huidige BPM berekenen

Wil je snel de huidige BPM-waarde van een auto weten? Gebruik dan de F4-toets op je toetsenbord.

F5: prijslijsten

Hier kun je prijslijsten inzien van verschillende leveranciers die ingelezen kunnen worden.

Ctrl + F5: programma herstarten

Wil je het programma snel herstarten? Met de F5-toets refresht het hele programma en kom je weer terecht in het inlogscherm. Wanneer je in een document aan het werk bent geeft AutomaaT GO eerst de melding of je zeker weet dat je uit dit scherm wilt gaan omdat er nog onopgeslagen werk staat.

F6: Klant zoeken

Waar je ook zit in het programma, je kunt met de F6-knop op je toetsenbord altijd een klant zoeken. Belt er ineens iemand om een wijziging in zijn of haar gegevens door te geven terwijl je middenin het maken van een factuur zit? Geen probleem. Druk op de F6 toets, zoek de klant en wijzig bijvoorbeeld zijn of haar gegevens.

F7: Leverancier zoeken

Wil je snel een leverancier opzoeken? Gebruik dan de F7-knop op je toetsenbord.

F8: Auto's in voorraad

Met de F8-knop op je toetsenbord krijg je het overzicht van al je auto's die in voorraad staan. Eventueel kun je ook nog wijzigingen doorvoeren aan de voorraadauto. Selecteer hiervoor de auto waar je wijzigingen op wilt maken. Vergeet niet na het doen van de wijzigingen op de knop "opslaan" te drukken.

F9: Artikel zoeken

Even een artikel opzoeken? Gebruik dan de F9-knop. Via deze knop kun je het gewenste artikel ook wijzigen.

F11: Volledig scherm

Wil je AutomaaT GO over je volledige scherm hebben? Druk dan de F11-toets op je toetsenbord in. Wil je het programma niet meer volledig op je scherm hebben, gebruik dan nogmaals de F11 toets.

F12: Tijdregistratie

Met de F12-knop komt het tijdregistratiescherm omhoog. Scan hier je eigen barcode en vervolgens de barcode van bijvoorbeeld de werkplaatsbon waar je aan gaat werken. De tijdregistratie is nu gestart.

Wanneer je klaar bent scan je weer jezelf en de werkbon (of de werkbon waar je vervolgens aan gaat werken). De tijdregistratie van de huidige werkbon wordt nu gestopt.