Veiligheid van inloggen

In AutomaaT GO kunt u kiezen tussen twee soorten inlog-methoden:

• Via toegangsniveau's
  • Via gebruikers

Indien u via toegangsniveau's werkt heeft u een unieke combinatie van CD-Key en serienummer. Daarnaast heb je een toegangscode om het pakket in te komen. Deze toegangscode bepaalt welke rechten je hebt in het programma.

Als je via gebruikers inlogt dan kun je meerdere gebruikers aanmaken op basis van hun emailadres. Optioneel kun je ook per gebruiker instellen vanaf welk IP-adres ze mogen inloggen. Daarnaast kun je voor de gebruikers ook gebruik maken van 2-factor-authenticatie.

2-Factor-Authenticatie

Het is ook mogelijk om 2-factor authenticatie in te schakelen. Hierbij krijgt een extra controle-SMS met een code wanneer je in AutomaaT in wilt loggen. Je kunt hierbij instellen dat bepaalde IP-adressen (bijvoorbeeld van je bedrijf) geen controle-SMS nodig hebben, maar alle externe IP-adressen wel. Meer hierover lees je bij Beveiligingsinstellingen.

Veiligheid van data

Alle gegevens van klanten worden gescheiden van elkaar bewaard. Hierdoor heeft elke klant dus zijn eigen omgeving. Daarnaast gebruiken wij uiteraard alle mogelijke beveiligingsmethoden, zoals u ook hier kunt zien.

Backups

Er worden elke dag meerdere backups van de server gemaakt. Deze backups worden volgens het volgende schema bewaard:

• Een per dag van de laatste week
  • Een per week van de weken daarvoor tot max. 3 maanden.

Daarnaast worden er ook nog dagelijks backups gemaakt op een externe locatie.

Na 3 maanden worden de backups automatisch verwijderd, zoals ook vermeld in onze dataretentie.

Dataretentie

Alle back-ups en logbestanden worden max. 3 maanden bewaard. Ook worden eventuele wachtwoorden uit deze logbestanden gefilterd. Indien u uw abonnement opgezet wordt de data (en alle bijbehoorde gegevens) ook na 3 maanden verwijderd.