Via de Mollie-koppeling kun je automatisch een iDeal-link meesturen met de facturen & herinneringen. Hiervoor dien je je eerst aan te melden bij Mollie. Wanneer je dit gedaan hebt kun je de koppeling instellen bij de Externe koppelingen.

In de standaard teksten die worden gemailed, kun je de tag <<iDeal>> toevoegen. Dit doe je via de tekstverwerker. Op deze locatie wordt de link vervolgens geplaatst.

Automatisch betalingen boeken

Zodra je de iDeal-links via AutomaaT GO verstuurt, kun je ook de betalingen hiervan automatisch verwerken. Hierdoor dien je in de boekhouding een tussenrekening aan te maken voor iDeal-betalingen. Vervolgens kun je deze instellen bij de Instellingen > Boekhouding > Financiële Instellingen. Hier ga je aan de rechterkant op regel 17 staan en dubbelklik je aan de linkerkant op de zojuist aangemaakte tussenrekening.

Wanneer er vervolgens een iDeal-betaling binnenkomt wordt deze via een memoriaalboeking naar de tussenrekening geboekt (net zoals PIN-betalingen). Zodra de betaling van Mollie vervolgens binnenkomt kun je dit complete bedrag in een keer tegenboeken op die tegenrekeing.