Je kunt bij het APK Afmelden komen via het homescherm, via de werkbonnen en -offertes of via de werkbon zelf. Nadat je de APK afgemeld hebt, wordt automatisch de APK-datum bij het voertuig aangepast. Ook kun je bij het voertuig onder de Keuringshistorie de APK-melding terug vinden.

APK Opvragen

Als je de APK nog een keer wilt opvragen, bijv. als het printen van het rapport niet gelukt is, kan dat ook via dit scherm. Voer het kenteken en de meldcode in en klik vervolgens links-onderin op Opvragen.

Automatisch werkbon aanmaken bij afmelden

Je kunt automatisch een werkbon laten aanmaken na het afmelden van een voertuig. Hiervoor maak je eerst een onderhoudsbeurt aan met de inhoud welke je op de werkbon wilt plaatsen. Vervolgens kun je dit instellen bij de Autoinstellingen

Keurmeesters instellen

Keurmeesters kun je instellen bij de Relaties > Werknemers. Selecteer de gewenste werknemer en klik op de knop “bewerken”, of voeg een nieuwe werknemer toe. Ongeveer in het midden van je scherm zie je de tekst “bedrijfsgegevens” staan. Klik hierop en vul in het tabblad dat dan opent het RDW-Pasnummer in bij de betreffende werknemer. Hierna kan deze werknemer via AutomaaT GO afmelden.