De uitbreiding 'Boekhouding Compleet' is een uitbreiding op de geïntegreerde boekhouding. Dit bevat:

• Automatische bankkoppeling
    • inlezen bankafschriften
    • direct betalingen uitvoeren
  • Scan en Herken PDF-rekeningen
  • BTW-aangifte digitaal doorsturen naar de belastingdienst

Abonnement nemen en instellen

Je kunt een abonnement op deze uitbreiding nemen voor links-onderin het programma naar het tandwieltje te gaan > Instellingen > Boekhouding > tabblad 'Boekhouding compleet'.

Zodra je het abonnement genomen hebt kun je je via de pagina aanmelden op Bizcuit. Hiervoor betaal je geen extra kosten, maar valt gewoon binnen de uitbreiding. Meer over het aanmelden en instellen van Bizcuit vind je hier.

Nadat je Bizcuit hebt ingesteld kun je het beste AutomaaT GO even opnieuw opstarten. Als je dan weer naar hetzelfde scherm toe gaat kun je aangeven welke bankrekening aan welk dagboek gekoppeld dient te worden. Ook kun je aangeven welke periode je wilt gebruiken om afschriften in te lezen.

Automatische bankkoppeling

Inlezen bankafschriften

Hiervoor ga je naar Financieel > Mutaties Invoeren en daar kies je het correcte dagboek. Vervolgens klik je op de knop 'Ophalen van bank'. Het programma haalt dan automatisch het volgende afschrift op voor de ingestelde periode. Wanneer je dat afschrift verwerkt hebt, kijkt het programma automatisch voor het volgende afschrift.

Direct betalingen uitvoeren

Als je rekeningen direct wilt betalen dan ga je naar Relaties > Rekeningen. Hier kun je een selectie van rekeningen maken. Vervolgens kun je op het pijltje naast Export kiezen voor 'Betalen per bank'. Vervolgens kun je bij de bank inloggen om de opdrachten goed te keuren.

Scan & Herken PDF-rekeningen

Om gebruik te maken van de Scan & Herken-functie kun je PDF-bestanden van rekeningen mailen naar <<cdkey>>@automaat.online, of inscannen via de Bizcuit-app. Deze komen dan automatisch in AutomaaT GO beschikbaar.

Je kunt ook een eigen e-mailadres aanmaken bij de Boekhoud-instellingen.

BTW-aangifte digitaal versturen

Als je de BTW-aangifte wilt insturen dan ga je naar Financieel > BTW Aangifte en bereken je de aangifte die je wilt doorsturen. Daarna kun je onderop het scherm kiezen voor Aangifte en vervolgens voor 'Aangifte versturen'.

Via de knop 'Aangiftes bekijken' kun je de reeds-ingestuurde aangiftes en hun status bekijken.