Benodigde module: Boekhouding

Als je gebruik wilt maken van de mogelijkheid om een SEPA betaalbestand te genereren, is het van belang dat bij de leverancier-gegegvens een geldig IBAN is ingevuld.

Om een SEPA betaalbestand aan te maken, ga je naar de rekeningenlijst. Kies hiervoor Relaties en dan Rekeningen:

Klik rechtsboven in je scherm op "Openstaand" en "zonder memo"

Je hebt nu een overzicht van de openstaande rekeningen.

Selecteer de rekeningen die je in het SEPA bestand wil gaan toevoegen door het vinkje voor de regel aan te tikken:

Klik nu op het pijltje naast de knop export en kies voor "Genereer SEPA Betaalbestand":

Alle geselecteerde rekeningen krijgen nu een memo, waardoor ze nu dikgedrukt zijn.

Zodra je de bankmutaties gaat verwerken, word de betaling geregistreerd.