Indien je Office365 gebruikt voor je e-mail kun je het beste in Office365 een SMTP-connector aanmaken waarmee je de mail vestuurt uit GO. Voordelen van een connector is dat de mail niet aan één specifiek persoon/emailadres hangt, maar aan het complete bedrijf. Hierdoor kun je vanaf verschillende afzenders mailen.

Connector aanmaken voor Microsoft Office 365

Via de volgende methode kun je een connector aanmaken in Office 365. Hiervoor heb je wel Beheer-rechten nodig in Office 365.

• Ga naar Office.com en login met het beheer-account van je domein.
  • Ga naar de beheer-pagina’s via:
  • Klik links in het menu op Alles weergeven en vervolgens onder ‘Beheercentrums’ op ‘Exchange’.
  • Vervolgens ga je in het menu naar ‘e-mailstroom’, ‘connectors’ en klik je vervolgens op het plusje.
  • In het volgende scherm kies je de volgende waarden en klik je op Volgende:

• Vervolgens voer je bij ‘Naam’ de waarde ‘AutomaaTGO’ in en klik je op ‘Volgende’.

• Vervolgens voer je de volgende waarden in:

Vervolgens voeg je met het plusje hier het volgende IP-adres toe:

• 141.138.141.35

• Vervolgens kies je voor ‘Opslaan’.

Meer informatie over het instellen van een connector vind je op de website van Microsoft.

DKIM-record

Je kunt voor extra verificatie door je webhoster ook een DKIM-record in de DNS aan laten maken. Hierdoor is de kans kleiner dat berichten in de SPAM-map terecht komen.

cswkey._domainkey.uwdomein.nl.
CNAME
cswkey._domainkey.cswcloud.nl.

SPF-record

Indien je nog geen SPF-record hebt, kun je deze voor Office365 deze het beste aanmaken. Hier moet in komen te staan:

uwdomein.nl.
TXT
v=spf1 ip4:141.138.141.35 include:spf.protection.outlook.com ~all

Connector instellen in AutomaaT GO

Voordat we de connector in kunnen stellen in AutomaaT GO moeten we eerst de server-informatie ophalen. Deze kun je hier vinden: https://api.automaat.online/getmx.php

Je kunt deze url vervolgens instellen in AutomaaT GO, waarbij de poort op 25 komt en Inloggen op mailserver uitgezet kan worden.