In het programma kennen we een verkoopeenheid, verpakkingseenheid en een besteleenheid. Hier een korte uitleg over hoe ver verschillende eenheden werken.
Verkoopeenheid
Dit geeft aan per hoeveel je dit artikel verkoopt. Als voorbeeld kun je kijken bij remblokken. Deze worden altijd per 2 verkocht, dus zet je de verkoopeenheid op 2. Als je dit artikel op een werkbon of factuur zet zal bij 'Aantal' standaard de verkoopeenheid staan.
Besteleenheid
Dit is hetzelfde als de verkoopeenheid, maar dan voor het bestellen bij de leverancier. Als hij een artikel altijd per 2 verkoopt dan zet je deze op 2.
Verpakkingseenheid
Dit is het aantal waarin het artikel verpakt is. Pak bijvoorbeeld een remslang. Deze worden geleverd op een rol van 20 meter. Hierbij zet je de verpakkingseenheid dan bijvoorbeeld op 20 als je ze per meter verkoopt. Ook dien je de verkoopprijs aan te passen naar de prijs per stuk (dus bijv. de prijs voor 1 meter).
Bij het bestellen wordt hier ook rekening mee gehouden. Als je bijvoorbeeld altijd 1 rol op voorraad wilt hebben dan zet je het minimum aantal op 20. De besteleenheid zet je op 1 (want je besteld ze per rol). Zodra het aantal dan onder 20 meter komt zal het programma automatisch een nieuwe rol bestellen.
Wanneer je prijzen automatisch synchroniseert met leveranciers dan houdt hij hier ook rekening mee. De verkoopprijs wordt gedeeld door de verpakkingseenheid.