Benodigde module: Autoverkoop

In je autovoorraadlijst vind je alle auto's die je op voorraad hebt staan. Je kunt eenvoudig in deze lijst zoeken door in de witte velden onder bijvoorbeeld het woord "Merk", "Type", "Kenteken" et cetera in te typen waar je naar op zoek bent.

Typ je bij kenteken bijvoorbeeld "PH" in, dan gaat het programma opzoek naar alles dat in je voorraadlijst voldoet aan "PH" in het kenteken.

Knoppen

Nieuw

Komt je auto niet binnen via een inruil, maar koop je hem rechtstreeks in, dan kun je met de knop "nieuw" bovenin het scherm de nieuwe auto invoeren. Meer informatie vind je bij Auto inkopen. Of het om een marge-auto of een BTW-auto gaat geef je in na het opslaan van de nieuwe voorraadauto, waarna het systeem vraagt van wie je de auto hebt ingekocht. Indien het een BTW-auto is, kun je bij de inkoopprijs een keuze maken hoe je deze inkoopprijs hebt ingevoerd. Je kunt kiezen voor ‘Netto’, ‘Netto met BPM’ en ’Netto + BPM + BTW’.

Wanneer je het vinkje 'inboeken in voorraad' aanzet wordt de auto in de voorraad gezet en komt er een factuur uit de printer. Boek je de auto niet in in de voorraad dan wordt een inkoopverklaring gegenereerd.

Een auto die je inkoopt via een inruil komt automatisch in je voorraad en hoef je dus NIET handmatig nog toe te voegen.

Bewerken

Met de knop bewerken kun je de door jou geselecteerde voorraadauto bewerken.

Verwijderen

Met de knop verwijderen kun je de door jou geselecteerde voorraadauto verwijderen.

Totalen

Met deze knop heb je een totaaloverzicht van je autovoorraad per omzetgroep en een totaal van je complete autovoorraad.

Statistieken

Door op de knop [totalen] te drukken kun je een totaal krijgen van je autoverkopen.

Printen

Via de knop printen kun je verscheidene lijsten uitprinten. Ook heb je verschillende opties om te printen. Hiervoor zet je het vinkje aan voor de optie die je wilt gebruiken.

Exporteren

De knop exporteren exporteert in een keer je autovoorraadlijst naar een .csv-bestand (Excel).

...

Onder deze knop kun je de volgende functies uitvoeren:

• Voorraad per
    • Wanneer je de knop "voorraad per" gebruikt, popt er een kalender op en kun je aangeven van welke datum je de voorraad wilt bekijken.

Auto details

Zie: Autolijst

Auto in consignatie

Wil je een auto in consignatie in je voorraad zetten omdat je de auto verkoopt namens een andere partij? Geef de autogegevens op, klik op opslaan en klik vervolgens bij het inkoopkeuzescherm op annuleren. AutomaaT GO vraagt nu of je de auto in je voorraad wilt zetten zonder inkoopgegevens.